Steven Steyaert (ING): "De banken uit zwakke landen gaan waarschijnlijk strenger aangepakt worden dan de banken uit sterke landen. Maar uiteindelijk zijn het de regelgevers in de verschillende landen die zelf de lokale reglementen mogen opstellen."

Op die manier zal de druk op de overheden zelf wat wegvallen. Steyaert: "De financiële markten hebben er een goed oog in, zoals blijkt uit het afnemen van de spreads in de voorbije dagen. Bovendien hebben ditmaal heel wat banken proactief gereageerd. Ik verwijs daarbij naar Intesa, dat al een kapitaalverhoging heeft aangekondigd."

Steven Steyaert (ING): "De banken uit zwakke landen gaan waarschijnlijk strenger aangepakt worden dan de banken uit sterke landen. Maar uiteindelijk zijn het de regelgevers in de verschillende landen die zelf de lokale reglementen mogen opstellen." Op die manier zal de druk op de overheden zelf wat wegvallen. Steyaert: "De financiële markten hebben er een goed oog in, zoals blijkt uit het afnemen van de spreads in de voorbije dagen. Bovendien hebben ditmaal heel wat banken proactief gereageerd. Ik verwijs daarbij naar Intesa, dat al een kapitaalverhoging heeft aangekondigd."