Steven Steyaert (ING): "Op de eerste plaats gaan we er van uit dat de FED de rente in 2011 niet zal verhogen, waar we daar voordien wel op hadden gerekend. De inflatie is laag genoeg om een verhoging van de basisrente op de lange baan te schuiven. Daarom is ons basisscenario geen double-dip recessie."

Anderzijds geeft Steyaert grif toe dat de kansen op een recessie wel degelijk toegenomen zijn: "Er is nu 25% kans op een double-dip recessie. Ondanks de toegenomen kansen op een dip liggen de kansen op een positieve groei nog steeds hoger. De groei van het BBP zal echter kleiner dan verwacht blijven, dat staat als een paal boven water. Echt optimistisch zijn we dus niet."

Steven Steyaert (ING): "Op de eerste plaats gaan we er van uit dat de FED de rente in 2011 niet zal verhogen, waar we daar voordien wel op hadden gerekend. De inflatie is laag genoeg om een verhoging van de basisrente op de lange baan te schuiven. Daarom is ons basisscenario geen double-dip recessie." Anderzijds geeft Steyaert grif toe dat de kansen op een recessie wel degelijk toegenomen zijn: "Er is nu 25% kans op een double-dip recessie. Ondanks de toegenomen kansen op een dip liggen de kansen op een positieve groei nog steeds hoger. De groei van het BBP zal echter kleiner dan verwacht blijven, dat staat als een paal boven water. Echt optimistisch zijn we dus niet."