Volgens NIBC Markets Roundup is dat een voorbeeld van de blinde die de lamme vooruit helpt.

De Spaanse regering, die zelf ook al in de problemen zit, zal de regio's bijspringen die nog meer in de problemen zitten. Uiteindelijk lijkt dat een moeilijke opgave, ook al omdat niet bekend is hoe groot de gaten bij de betrokken regio's uiteindelijk zullen worden.

Politieke spanningen kunnen verder oplopen

Het einde van het verhaal is dat Spanje uiteindelijk zelf om hulp zal moeten vragen. Een belangrijke vraag daarbij is volgens NIBC Markets Roundup of de omvang van de reddingsfondsen zal moeten worden uitgebreid. Er speelt namelijk ook nog altijd de factor Italië.

Probleem is dat het ESM momenteel nog altijd niet is goedgekeurd. Het zal duidelijk zijn dat de politieke spanningen opnieuw hoog kunnen oplopen wanneer Spanje inderdaad binnen afzienbare tijd bij wijze van spreken op de knieën om hulp zal moeten komen vragen.

Volgens NIBC Markets Roundup is dat een voorbeeld van de blinde die de lamme vooruit helpt. De Spaanse regering, die zelf ook al in de problemen zit, zal de regio's bijspringen die nog meer in de problemen zitten. Uiteindelijk lijkt dat een moeilijke opgave, ook al omdat niet bekend is hoe groot de gaten bij de betrokken regio's uiteindelijk zullen worden. Politieke spanningen kunnen verder oplopen Het einde van het verhaal is dat Spanje uiteindelijk zelf om hulp zal moeten vragen. Een belangrijke vraag daarbij is volgens NIBC Markets Roundup of de omvang van de reddingsfondsen zal moeten worden uitgebreid. Er speelt namelijk ook nog altijd de factor Italië. Probleem is dat het ESM momenteel nog altijd niet is goedgekeurd. Het zal duidelijk zijn dat de politieke spanningen opnieuw hoog kunnen oplopen wanneer Spanje inderdaad binnen afzienbare tijd bij wijze van spreken op de knieën om hulp zal moeten komen vragen.