Het is niet zozeer een blauwdruk, maar het steunplan voor Cyrus heeft wel een aardschok veroorzaakt. Het zal in vaktermen herinnerd worden aan de definitieve komst van de 'bail-in' filosofie. Toekomstige steunplannen zullen maatwerk zijn, op maat van het land in kwestie.

Cyprus is in die zin een geval apart dat de banksector een waterhoofd was geworden met proporties die die van de IJslandse bankencrisis van destijds evenaarden.

In die zin zal het duidelijk zijn dat de oplossing voor Cyprus niet toepasbaar is op andere landen, maar anderzijds is even duidelijk dat er wel degelijk een mentaliteitswijziging heeft plaatsgevonden.

Het is niet zozeer een blauwdruk, maar het steunplan voor Cyrus heeft wel een aardschok veroorzaakt. Het zal in vaktermen herinnerd worden aan de definitieve komst van de 'bail-in' filosofie. Toekomstige steunplannen zullen maatwerk zijn, op maat van het land in kwestie. Cyprus is in die zin een geval apart dat de banksector een waterhoofd was geworden met proporties die die van de IJslandse bankencrisis van destijds evenaarden. In die zin zal het duidelijk zijn dat de oplossing voor Cyprus niet toepasbaar is op andere landen, maar anderzijds is even duidelijk dat er wel degelijk een mentaliteitswijziging heeft plaatsgevonden.