De verschillende lidstaten krijgen namelijk nog steeds de kans om ongebreideld geld uit te geven dat ze niet hebben. Het enige verschil is dat nu de partners uit de eurozone met de rekening opgezadeld worden.

Oliver Pursche, executive vice president bij Gary Goldberg Financial Services, vindt het positief dat Europa duidelijk heeft gemaakt dat het de euro met hand en tand wil verdedigen.

Anderzijds blijven er heel wat vraagtekens rond het steunpakket hangen, onder andere over de manier waarop het geld zal worden toegekend.

Pursche is bovendien van mening dat het probleem van de publieke schulden als gevolg van het plan mogelijk nog erger gaat worden. Hij vergeleek het plan met het geven van een fles drank aan een alcoholist.

De oplopende overheidstekorten kunnen dus in de toekomst een probleem gaan blijven. Mogelijk wordt de huidige crisis echter de katalysator die op dat vlak iets in beweging gaat zetten.

Eén van de belangrijkste kernproblemen in de eurozone blijft de trage economische groei, de hoge werkloosheid en de weigerachtigheid van de regeringen om pijnlijke maatregelen om hun inwoners langer en meer te laten werken.

De verschillende lidstaten krijgen namelijk nog steeds de kans om ongebreideld geld uit te geven dat ze niet hebben. Het enige verschil is dat nu de partners uit de eurozone met de rekening opgezadeld worden. Oliver Pursche, executive vice president bij Gary Goldberg Financial Services, vindt het positief dat Europa duidelijk heeft gemaakt dat het de euro met hand en tand wil verdedigen. Anderzijds blijven er heel wat vraagtekens rond het steunpakket hangen, onder andere over de manier waarop het geld zal worden toegekend. Pursche is bovendien van mening dat het probleem van de publieke schulden als gevolg van het plan mogelijk nog erger gaat worden. Hij vergeleek het plan met het geven van een fles drank aan een alcoholist. De oplopende overheidstekorten kunnen dus in de toekomst een probleem gaan blijven. Mogelijk wordt de huidige crisis echter de katalysator die op dat vlak iets in beweging gaat zetten. Eén van de belangrijkste kernproblemen in de eurozone blijft de trage economische groei, de hoge werkloosheid en de weigerachtigheid van de regeringen om pijnlijke maatregelen om hun inwoners langer en meer te laten werken.