Het positieve signaal dat daarvan uitgaat, kan niet alleen de Mexicaanse beurs aanjagen, maar ook die van andere opkomende markten.

Op 17 april 2009 heeft het IMF goedkeuring gegeven voor een kredietlijn van 47 miljard dollar ten gunste van Mexico. Het gaat hier om een nieuw type lening van het IMF, het zogenoemde Flexible Credit Line Arrangement.

Daarbij moeten landen van tevoren aan strenge voorwaarden voldoen om voor de lening in aanmerking te komen, in plaats van achteraf. Deze voorwaarden hebben betrekking op gezond economisch beleid, zoals lage inflatie, een verantwoord overheidsbudget en een stabiel bankenstelsel.

Het krijgen van de kredietlijn is dus een teken van sterkte, in plaats van een teken van zwakte. Mexico heeft al aangegeven het geld alleen in uitzonderlijke situaties te gebruiken.

Op 14 april 2009 heeft Polen in navolging van Mexico een FCLA-kredietlijn bij het IMF aangevraagd, ter grootte van 20,5 miljard dollar. De kans dat het Oost-Europese land de lening krijgt, is groot.

In een verklaring zegt topman Dominique Strauss-Kahn van het IMF: "Polen heeft een goede economische staat van dienst. De economische fundamentals zijn sterk en de overheid laat zien dat het er alles aan gelegen is om dit zo te houden."

Volgens een door Bloomberg aangehaalde analist van hedge fund BlueCrest kunnen andere opkomende economieën snel volgen. Het IMF heeft bij het begin april gesloten G20-akkoord extra geld gekregen om opkomende economieën te ondersteunen, aldus nog ABN Amro.

Het positieve signaal dat daarvan uitgaat, kan niet alleen de Mexicaanse beurs aanjagen, maar ook die van andere opkomende markten.Op 17 april 2009 heeft het IMF goedkeuring gegeven voor een kredietlijn van 47 miljard dollar ten gunste van Mexico. Het gaat hier om een nieuw type lening van het IMF, het zogenoemde Flexible Credit Line Arrangement.Daarbij moeten landen van tevoren aan strenge voorwaarden voldoen om voor de lening in aanmerking te komen, in plaats van achteraf. Deze voorwaarden hebben betrekking op gezond economisch beleid, zoals lage inflatie, een verantwoord overheidsbudget en een stabiel bankenstelsel. Het krijgen van de kredietlijn is dus een teken van sterkte, in plaats van een teken van zwakte. Mexico heeft al aangegeven het geld alleen in uitzonderlijke situaties te gebruiken.Op 14 april 2009 heeft Polen in navolging van Mexico een FCLA-kredietlijn bij het IMF aangevraagd, ter grootte van 20,5 miljard dollar. De kans dat het Oost-Europese land de lening krijgt, is groot. In een verklaring zegt topman Dominique Strauss-Kahn van het IMF: "Polen heeft een goede economische staat van dienst. De economische fundamentals zijn sterk en de overheid laat zien dat het er alles aan gelegen is om dit zo te houden."Volgens een door Bloomberg aangehaalde analist van hedge fund BlueCrest kunnen andere opkomende economieën snel volgen. Het IMF heeft bij het begin april gesloten G20-akkoord extra geld gekregen om opkomende economieën te ondersteunen, aldus nog ABN Amro.