Het voorbeeld van Griekenland zal andere landen uit de eurozone er ook toe brengen om op hulp te vragen. Anders uitgedrukt: een reddingsplan voor Griekenland zou het ontwijken van de fiscale en budgetaire verantwoordelijkheden in de hand werken.

Van die situatie zou de euro het kind van de rekening kunnen worden. Het hulpprogramma, in welke vorm dan ook, zal een gebrek aan discipline belonen, wat de Duitse politici ook vertellen.

De vakbonden in Griekenland en in andere landen uit de eurozone beseffen nu dat ze "too big to fail" zijn en zullen hun eisen nog scherper gaan stellen. Daardoor zijn ingrijpende wijzigingen minder waarschijnlijk geworden.

Steun voor Griekenland zou een oplossing voor de korte termijn zijn, maar een slechte zaak op lang termijn. Vandaag vergadert de Europese Unie, maar de Griekse problemen zouden niet expliciet op de agenda staan.

Sommige factoren wijzen er echter op dat onder leiding van Duitsland een oplossing voor Griekenland en het schuldenprobleem van dat land uitgewerkt zal worden.

Gisterenavond leek de kans echter kleiner dat er nu al concrete stappen aangekondigd zullen worden.

Jen stelt dat Europa echter niet veel anders zal kunnen dan een oplossing aanreiken, zoniet dreigt er een crisis in de eurozone. Duitsland zou zodoende de eerste zijn om voorstander te zijn van een hulpplan.

Het voorbeeld van Griekenland zal andere landen uit de eurozone er ook toe brengen om op hulp te vragen. Anders uitgedrukt: een reddingsplan voor Griekenland zou het ontwijken van de fiscale en budgetaire verantwoordelijkheden in de hand werken. Van die situatie zou de euro het kind van de rekening kunnen worden. Het hulpprogramma, in welke vorm dan ook, zal een gebrek aan discipline belonen, wat de Duitse politici ook vertellen. De vakbonden in Griekenland en in andere landen uit de eurozone beseffen nu dat ze "too big to fail" zijn en zullen hun eisen nog scherper gaan stellen. Daardoor zijn ingrijpende wijzigingen minder waarschijnlijk geworden. Steun voor Griekenland zou een oplossing voor de korte termijn zijn, maar een slechte zaak op lang termijn. Vandaag vergadert de Europese Unie, maar de Griekse problemen zouden niet expliciet op de agenda staan. Sommige factoren wijzen er echter op dat onder leiding van Duitsland een oplossing voor Griekenland en het schuldenprobleem van dat land uitgewerkt zal worden. Gisterenavond leek de kans echter kleiner dat er nu al concrete stappen aangekondigd zullen worden. Jen stelt dat Europa echter niet veel anders zal kunnen dan een oplossing aanreiken, zoniet dreigt er een crisis in de eurozone. Duitsland zou zodoende de eerste zijn om voorstander te zijn van een hulpplan.