De Standard & Poor's 500 Index bereikte een nieuwe piek voor de afgelopen vier weken nadat de U.S. jobless claims sterker dan verwacht daalden. Daarmee werd nogmaals aangegeven hoe snel het sentiment op de beurs kan omslaan.

De goudprijs viel op de Comex in New York terug onder het niveau van 1245 dollar, wat neerkomt op een daling met meer dan 12 dollar of 1%. Daarmee komt voorlopig een einde aan de recordrace van het goud.

Matthew Zeman, gold trader bij LaSalle Futures Group in Chicago, is van mening dat de beleggers op een correctie aan het wachten waren alvorens terug in de markt te stappen.

Volgens Zeman is het grootste risico nu dat de ETF shareholders, de bezitters van deelbewijzen in beleggingsfondsen met goud als dekking, op grote schaal gaan verkopen.

Vanmorgen herstelde de goudprijs 1245,50, dit in reactie op het bericht dat Bangla Desh 10 ton goud van het IMF overkoopt voor een totaal bedrag van 400 miljoen dollar.

De Standard & Poor's 500 Index bereikte een nieuwe piek voor de afgelopen vier weken nadat de U.S. jobless claims sterker dan verwacht daalden. Daarmee werd nogmaals aangegeven hoe snel het sentiment op de beurs kan omslaan. De goudprijs viel op de Comex in New York terug onder het niveau van 1245 dollar, wat neerkomt op een daling met meer dan 12 dollar of 1%. Daarmee komt voorlopig een einde aan de recordrace van het goud. Matthew Zeman, gold trader bij LaSalle Futures Group in Chicago, is van mening dat de beleggers op een correctie aan het wachten waren alvorens terug in de markt te stappen. Volgens Zeman is het grootste risico nu dat de ETF shareholders, de bezitters van deelbewijzen in beleggingsfondsen met goud als dekking, op grote schaal gaan verkopen. Vanmorgen herstelde de goudprijs 1245,50, dit in reactie op het bericht dat Bangla Desh 10 ton goud van het IMF overkoopt voor een totaal bedrag van 400 miljoen dollar.