Volgens Washington houdt China bewust de koers van de eigen munt laag, kwestie van zo de exportpositie van het land te versterken. Vorige vrijdag steeg de koers van de yuan tot 6,5950 dollar.

Volgens de China Foreign Exchange Trade System in Shanghai was dat het hoogste niveau sinds 1993. Toch is niet iedereen voorstander van een verdere stijging van de koers van de yuan.

Een sterkere yuan is niet noodzakelijk positief, zo stelt Nobelprijswinnaar Robert Mundell. Mundell is namelijk van mening dat zo de stabiliteit van de munt in gevaar kan komen.

Volgens Washington houdt China bewust de koers van de eigen munt laag, kwestie van zo de exportpositie van het land te versterken. Vorige vrijdag steeg de koers van de yuan tot 6,5950 dollar. Volgens de China Foreign Exchange Trade System in Shanghai was dat het hoogste niveau sinds 1993. Toch is niet iedereen voorstander van een verdere stijging van de koers van de yuan. Een sterkere yuan is niet noodzakelijk positief, zo stelt Nobelprijswinnaar Robert Mundell. Mundell is namelijk van mening dat zo de stabiliteit van de munt in gevaar kan komen.