Volgens Mantega is de woordenwisseling over de situatie op de valutamarkten verloren moeite. Ieder land probeert de andere landen met een elleboogstoot te verdringen van de markt, maar in een dergelijk opbod is uiteindelijk iedereen een verliezer. Een devaluatiestrijd kent namelijk geen winnaars, alleen verliezers.

President Francois Hollande is echter een andere mening toegedaan, hij deed een dringende oproep om de koers van de euro weer naar beneden te brengen.

Een sterkere euro kan uiteindelijk de hele wereldeconomie van slag brengen, na eerst het economisch herstel in de eurozone tot stilstand te hebben gebracht.

Volgens Mantega is de woordenwisseling over de situatie op de valutamarkten verloren moeite. Ieder land probeert de andere landen met een elleboogstoot te verdringen van de markt, maar in een dergelijk opbod is uiteindelijk iedereen een verliezer. Een devaluatiestrijd kent namelijk geen winnaars, alleen verliezers. President Francois Hollande is echter een andere mening toegedaan, hij deed een dringende oproep om de koers van de euro weer naar beneden te brengen. Een sterkere euro kan uiteindelijk de hele wereldeconomie van slag brengen, na eerst het economisch herstel in de eurozone tot stilstand te hebben gebracht.