Uiteraard speelt ook de vrees voor een verdere escalatie van de Europese begrotingscrisis mee. Daardoor is er een behoefte aan een nieuwe reservemunt ontstaan en die behoefte wordt door het goud ingevuld.

Het goud bereikte zowel in dollars als in euro's en ponden nieuwe recordniveaus. Matthew Zeman, metal trader bij LaSalle Futures Group in Chicago, is van mening dat de goudprijs nog makkelijk hoger kan gaan.

Zonder de problemen in de eurozone zou de dollar nog veel zwakker zijn geweest en dus de goudprijs nog veel hoger. Zeman verwacht niettemin dat een troy ounce goud op het einde van dit jaar 1500 dollar per troy ounce gaat kosten.

Uiteraard speelt ook de vrees voor een verdere escalatie van de Europese begrotingscrisis mee. Daardoor is er een behoefte aan een nieuwe reservemunt ontstaan en die behoefte wordt door het goud ingevuld. Het goud bereikte zowel in dollars als in euro's en ponden nieuwe recordniveaus. Matthew Zeman, metal trader bij LaSalle Futures Group in Chicago, is van mening dat de goudprijs nog makkelijk hoger kan gaan. Zonder de problemen in de eurozone zou de dollar nog veel zwakker zijn geweest en dus de goudprijs nog veel hoger. Zeman verwacht niettemin dat een troy ounce goud op het einde van dit jaar 1500 dollar per troy ounce gaat kosten.