Bovendien remt de sterkere dollar de stijging van de goudprijs af. Op de achtergrond spelen echter nog heel wat factoren die het goud blijven ondersteunen, waaronder natuurlijk de onrust in het Midden-Oosten.

Voor een troy ounce goud werd vanmorgen in Singapore 1423,28 dollar betaald, of 0,30% minder dan het slotniveau van gisteren. Eerder deze week werd op 1435,01 dollar een piek sinds 9 maart opgetekend.

Hwang Il Doo, in Seoel trader voor KEB Futures Co, is van mening dat op korte termijn een katalysator voor de goudprijs ontbreekt. Anderzijds zijn de fundamentals onder de markt nog steeds stevig.

Bovendien remt de sterkere dollar de stijging van de goudprijs af. Op de achtergrond spelen echter nog heel wat factoren die het goud blijven ondersteunen, waaronder natuurlijk de onrust in het Midden-Oosten. Voor een troy ounce goud werd vanmorgen in Singapore 1423,28 dollar betaald, of 0,30% minder dan het slotniveau van gisteren. Eerder deze week werd op 1435,01 dollar een piek sinds 9 maart opgetekend. Hwang Il Doo, in Seoel trader voor KEB Futures Co, is van mening dat op korte termijn een katalysator voor de goudprijs ontbreekt. Anderzijds zijn de fundamentals onder de markt nog steeds stevig.