Op de eerste plaats is er natuurlijk de Europese schuldencrisis, die niet zonder gevolgen zal zijn gebleven door de grote Amerikaanse internationale bedrijven.

Tijdens het tweede kwartaal is dollar bovendien met 5% in waarde is gedaald ten opzichte van de euro. Deze daling is vanzelfsprekend niet zonder gevolgen gebleven.

Vooruitzichten zien er allesbehalve denderend uit

Volgens James Paulsen, chief investment strategist bij Wells Capital Management, zien de vooruitzichten voor de toekomst er allesbehalve rooskleurig uit.

De kans is dan ook groot dat de guidance voor het derde kwartaal eerder voorzichtig zal klinken, van groot enthousiasme zal geen sprake zijn.

Paulsen verwijst in dat verband naar een verlaging van de BBP-cijfers voor een aantal landen tijdens het tweede kwartaal.

Nog meer downgradings zijn niet bij voorbaat uit te sluiten. Algemeen wordt een daling van de resultaten met 2% verwacht, maar het uiteindelijke cijfer zou toch kunnen meevallen.

Op de eerste plaats is er natuurlijk de Europese schuldencrisis, die niet zonder gevolgen zal zijn gebleven door de grote Amerikaanse internationale bedrijven. Tijdens het tweede kwartaal is dollar bovendien met 5% in waarde is gedaald ten opzichte van de euro. Deze daling is vanzelfsprekend niet zonder gevolgen gebleven. Vooruitzichten zien er allesbehalve denderend uit Volgens James Paulsen, chief investment strategist bij Wells Capital Management, zien de vooruitzichten voor de toekomst er allesbehalve rooskleurig uit. De kans is dan ook groot dat de guidance voor het derde kwartaal eerder voorzichtig zal klinken, van groot enthousiasme zal geen sprake zijn. Paulsen verwijst in dat verband naar een verlaging van de BBP-cijfers voor een aantal landen tijdens het tweede kwartaal. Nog meer downgradings zijn niet bij voorbaat uit te sluiten. Algemeen wordt een daling van de resultaten met 2% verwacht, maar het uiteindelijke cijfer zou toch kunnen meevallen.