En dat is nu niet bevorderlijk voor de exportindustrie in de Eurozone. En juist dat is de enige industrie die nog zorgt voor wat economische groei en dus banen.

Sowieso zit Europa op een veel hoger werkloosheidpercentage; 12% van de Europeanen heeft geen werk. In Spanje alleen al is meer dan een kwart van de werknemers werkloos.

In een dergelijke situatie is het absoluut uitgesloten dat een

centrale bank de rente gaat verhogen.

In de persconferentie afgelopen week gaf Draghi dat ook aan. In zijn ogen is inflatie geen bedreiging. En juist inflatie zal de enige reden zijn om de rente te verhogen.

En dat is nu niet bevorderlijk voor de exportindustrie in de Eurozone. En juist dat is de enige industrie die nog zorgt voor wat economische groei en dus banen. Sowieso zit Europa op een veel hoger werkloosheidpercentage; 12% van de Europeanen heeft geen werk. In Spanje alleen al is meer dan een kwart van de werknemers werkloos. In een dergelijke situatie is het absoluut uitgesloten dat een centrale bank de rente gaat verhogen. In de persconferentie afgelopen week gaf Draghi dat ook aan. In zijn ogen is inflatie geen bedreiging. En juist inflatie zal de enige reden zijn om de rente te verhogen.