Er is weliswaar een sterke vraag naar fysiek goud, ook in Europa is de vraag naar gouden munten sterk gestegen sinds de correctie medio april de goudprijs onderhaalde. Die sterke vraag naar fysiek goud weegt echter niet op bij de verkoopgolf die de ETF's ontketenen.

Het kan daarom nog een tijdje duren alvorens de goudprijs kan herstellen. Zelfs in het kamp van de hyperinflationisten is het doodstil geworden, in de afgelopen weken viel nauwelijks nog ergens te lezen dat een opflakkerende inflatiegolf de goudprijs richting 2000 dollar of nog veel verder zal jagen.

Er is weliswaar een sterke vraag naar fysiek goud, ook in Europa is de vraag naar gouden munten sterk gestegen sinds de correctie medio april de goudprijs onderhaalde. Die sterke vraag naar fysiek goud weegt echter niet op bij de verkoopgolf die de ETF's ontketenen. Het kan daarom nog een tijdje duren alvorens de goudprijs kan herstellen. Zelfs in het kamp van de hyperinflationisten is het doodstil geworden, in de afgelopen weken viel nauwelijks nog ergens te lezen dat een opflakkerende inflatiegolf de goudprijs richting 2000 dollar of nog veel verder zal jagen.