Van inflatie is geen sprake en de dollar is op de valutamarkten weer wat sterker geworden. Een sterkere Amerikaanse economie betekent bovendien ook geen goed nieuws voor het goud. In het tweede kwartaal groeide die economie met een veel sterker dan verwachte 4%.

Voorlopig lijkt het hausse-potentieel bij het goud beperkt, maar anderzijds is de kans klein dat de edelmetalen in het algemeen en de goudprijs in het bijzonder op korte termijn fors hogere prijzen in de vingers zullen hebben. Het lijkt dus nog altijd te vroeg om opnieuw in goud te beleggen.

Van inflatie is geen sprake en de dollar is op de valutamarkten weer wat sterker geworden. Een sterkere Amerikaanse economie betekent bovendien ook geen goed nieuws voor het goud. In het tweede kwartaal groeide die economie met een veel sterker dan verwachte 4%. Voorlopig lijkt het hausse-potentieel bij het goud beperkt, maar anderzijds is de kans klein dat de edelmetalen in het algemeen en de goudprijs in het bijzonder op korte termijn fors hogere prijzen in de vingers zullen hebben. Het lijkt dus nog altijd te vroeg om opnieuw in goud te beleggen.