Bij Stats Investment Management Co. is fondsbeheerder Masamitsu Ohki van mening dat de Nikkei slechts onder het niveau van 8000 een bodem gaat vinden.

Het herstel van de Amerikaanse economie dreigt stil te vallen en dat gaat de koers van de yen verder omhoog duwen tegenover de dollar.

Daarnaast zal in Europa de begrotingscrisis een rol blijven spelen en dat gegeven is eveneens negatief voor de yen. Ohki is van mening dat de yen sterk zal blijven, met alle gevolgen van dien.

De Nikkei 225 Stock Average bereikte op 5 april een dieptepunt voor de afgelopen 18 maanden en heeft sindsdien al een correctie met 19% ondergaan. De yen heeft inmiddels al een nieuwe piek voor de afgelopen 15 jaar tegenover de dollar bereikt.

Bij Stats Investment Management Co. is fondsbeheerder Masamitsu Ohki van mening dat de Nikkei slechts onder het niveau van 8000 een bodem gaat vinden. Het herstel van de Amerikaanse economie dreigt stil te vallen en dat gaat de koers van de yen verder omhoog duwen tegenover de dollar. Daarnaast zal in Europa de begrotingscrisis een rol blijven spelen en dat gegeven is eveneens negatief voor de yen. Ohki is van mening dat de yen sterk zal blijven, met alle gevolgen van dien. De Nikkei 225 Stock Average bereikte op 5 april een dieptepunt voor de afgelopen 18 maanden en heeft sindsdien al een correctie met 19% ondergaan. De yen heeft inmiddels al een nieuwe piek voor de afgelopen 15 jaar tegenover de dollar bereikt.