De groei van het BBP bedroeg in de periode tussen 1 juli en 30 september nog 0,70%, tegenover een groei met 1,40% tijdens het kwartaal voordien. De economen hadden gerekend op een groei met 0,80%.

Op jaarbasis groeide de Zuid-Koreaanse economie met 4,50%. Tijdens de verslagperiode steeg de koers van de won met 7,20% tegenover de dollar. Een duurdere munt wakkert de inflatie aan.

Toch is de kans klein dat de Koreaanse centrale bank haar basisrente gaat verhogen, want zo zou de economische groei nog verder vertragen. Vanmorgen daalde de koers van de won in reactie op het bericht met 0,60%.

De groei van het BBP bedroeg in de periode tussen 1 juli en 30 september nog 0,70%, tegenover een groei met 1,40% tijdens het kwartaal voordien. De economen hadden gerekend op een groei met 0,80%. Op jaarbasis groeide de Zuid-Koreaanse economie met 4,50%. Tijdens de verslagperiode steeg de koers van de won met 7,20% tegenover de dollar. Een duurdere munt wakkert de inflatie aan. Toch is de kans klein dat de Koreaanse centrale bank haar basisrente gaat verhogen, want zo zou de economische groei nog verder vertragen. Vanmorgen daalde de koers van de won in reactie op het bericht met 0,60%.