Toch is ABN Amro tevreden over de cijfers, omdat het bedrijfsresultaat (EBIT) wel ruimschoots de verwachtingen overtrof. Het koopadvies blijft gehandhaafd.

De operationele winst steeg tot EUR 9,3 miljoen, waar EUR 6,3 miljoen werd verwacht.

De afdeling Branded, waarin de afdelingen Health Food Stores en Grocery zijn samengevoegd, zag een autonome omzetgroei van 4 procent. De winstgevendheid van de divisie trok ook aan, ondanks hogere marketingkosten.

De omzet van ABC viel terug tot EUR 20 miljoen, waar ABC ook een klein verlies rapporteerde. De ontwikkelingen bij ABC zijn een verbetering ten opzichte van het eerste kwartaal 2013.

De nettoschuldpositie van Wessanen nam toe tot EUR 56 miljoen.

De voornaamste drijfveer van de groei kan worden gevonden bij de Branded-divisie, maar de afname van de verliezen bij ABC zijn ook belangrijk om te noemen.

Wessanen blijft vasthouden aan de outlook voor heel 2014 en de CEO van het bedrijf voorziet een aanhoudende en groeiende belangstelling voor gezond en duurzaam voedsel.

Toch is ABN Amro tevreden over de cijfers, omdat het bedrijfsresultaat (EBIT) wel ruimschoots de verwachtingen overtrof. Het koopadvies blijft gehandhaafd. De operationele winst steeg tot EUR 9,3 miljoen, waar EUR 6,3 miljoen werd verwacht. De afdeling Branded, waarin de afdelingen Health Food Stores en Grocery zijn samengevoegd, zag een autonome omzetgroei van 4 procent. De winstgevendheid van de divisie trok ook aan, ondanks hogere marketingkosten. De omzet van ABC viel terug tot EUR 20 miljoen, waar ABC ook een klein verlies rapporteerde. De ontwikkelingen bij ABC zijn een verbetering ten opzichte van het eerste kwartaal 2013. De nettoschuldpositie van Wessanen nam toe tot EUR 56 miljoen. De voornaamste drijfveer van de groei kan worden gevonden bij de Branded-divisie, maar de afname van de verliezen bij ABC zijn ook belangrijk om te noemen. Wessanen blijft vasthouden aan de outlook voor heel 2014 en de CEO van het bedrijf voorziet een aanhoudende en groeiende belangstelling voor gezond en duurzaam voedsel.