Dat was ruimschoots meer dan weer de regering op had gerekend. Bovendien is ook de Spaanse obligatierente niet door het plafond geschoten wanneer de Europese schuldencrisis Cyprus midscheeps trof. Die obligatierente bleef aanklampen in de buurt van 5%.

Nicholas Spiro, managing director bij Spiro Sovereign Strategy, is van mening dat de onderliggende kracht van de Spaanse obligatiemarkt vraagtekens doet rijzen.

Er gaapt een duidelijke kloof tussen de reële economie en de obligatiemarkten en die kloof zal vroeg of laat overbrugd moeten worden.

Dat was ruimschoots meer dan weer de regering op had gerekend. Bovendien is ook de Spaanse obligatierente niet door het plafond geschoten wanneer de Europese schuldencrisis Cyprus midscheeps trof. Die obligatierente bleef aanklampen in de buurt van 5%. Nicholas Spiro, managing director bij Spiro Sovereign Strategy, is van mening dat de onderliggende kracht van de Spaanse obligatiemarkt vraagtekens doet rijzen. Er gaapt een duidelijke kloof tussen de reële economie en de obligatiemarkten en die kloof zal vroeg of laat overbrugd moeten worden.