De Euro Stoxx 50 noteert inmiddels ruim 2% onder het slotniveau van gisteren, de BEL 20 verliest zowat anderhalf procent.

Er was vandaag een grote vraag naar Duitse staatsobligaties met een looptijd van twee jaar, wat volgens Jim O'Neill betekent dat de vrees voor het eindspel in de eurozone zienderogen toeneemt.

Hij ziet geen andere reden waarom iemand deze obligaties zou kopen.

Umicore verhoogt productiecapaciteit batterijmaterialen in Zuid-Korea

Umicore kondigt vandaag bijkomende investeringen aan in de productiecapaciteit voor materialen voor herlaadbare batterijen. De investeringen in de installaties in Cheonan, Zuid-Korea zullen de capaciteit en de mogelijkheden voor de productie van kathodematerialen voor herlaadbare lithium-ionbatterijen uitbreiden.

Deze investeringen zullen Umicore verder in staat stellen om aan de stijgende vraag naar NMC-kathodematerialen (nikkel-mangaan-kobalt) te voldoen.

De vraag naar deze materialen bij klanten neemt snel toe omdat ze worden gebruikt in hybride en elektrische voertuigen.

De nieuwe productiecapaciteit zal ook de productie van de zopas ontwikkelde derde generatie Cellcore® lithium-kobaltiet (LCO) ondersteunen.

Deze nieuwe groep materialen biedt de hoogste energiedensiteit in een Li-ion batterij en is ideaal voor gebruik in gesofistikeerde consumentenelektronica zoals smartphones en tablets. Met deze investeringen wordt de bestaande productiecapaciteit in de fabriek van Cheonan met 25% verhoogd. De opstart is gepland voor de eerste helft van 2013.

Op het Capital Markets evenement dat Umicore momenteel in Korea organiseert, zei Marc Grynberg, CEO van Umicore, het volgende: "Deze investeringen komen bovenop onze recente uitbreidingen in Korea, Japan en China en zijn een bewijs van onze ambitie om tegemoet te komen aan de fors groeiende vraag van vooral materialen die in batterijen voor hybride en elektrische voertuigen worden gebruikt -. We kunnen onze klanten in de sector van de herlaadbare batterijen een uniek en sterk aanbod voorstellen dankzij onze kennis van toepassingen gecombineerd met onze intellectuele eigendomsrechten en onze mogelijkheden om productie uit te breiden."

De Euro Stoxx 50 noteert inmiddels ruim 2% onder het slotniveau van gisteren, de BEL 20 verliest zowat anderhalf procent. Er was vandaag een grote vraag naar Duitse staatsobligaties met een looptijd van twee jaar, wat volgens Jim O'Neill betekent dat de vrees voor het eindspel in de eurozone zienderogen toeneemt. Hij ziet geen andere reden waarom iemand deze obligaties zou kopen. Umicore verhoogt productiecapaciteit batterijmaterialen in Zuid-Korea Umicore kondigt vandaag bijkomende investeringen aan in de productiecapaciteit voor materialen voor herlaadbare batterijen. De investeringen in de installaties in Cheonan, Zuid-Korea zullen de capaciteit en de mogelijkheden voor de productie van kathodematerialen voor herlaadbare lithium-ionbatterijen uitbreiden. Deze investeringen zullen Umicore verder in staat stellen om aan de stijgende vraag naar NMC-kathodematerialen (nikkel-mangaan-kobalt) te voldoen. De vraag naar deze materialen bij klanten neemt snel toe omdat ze worden gebruikt in hybride en elektrische voertuigen. De nieuwe productiecapaciteit zal ook de productie van de zopas ontwikkelde derde generatie Cellcore® lithium-kobaltiet (LCO) ondersteunen. Deze nieuwe groep materialen biedt de hoogste energiedensiteit in een Li-ion batterij en is ideaal voor gebruik in gesofistikeerde consumentenelektronica zoals smartphones en tablets. Met deze investeringen wordt de bestaande productiecapaciteit in de fabriek van Cheonan met 25% verhoogd. De opstart is gepland voor de eerste helft van 2013. Op het Capital Markets evenement dat Umicore momenteel in Korea organiseert, zei Marc Grynberg, CEO van Umicore, het volgende: "Deze investeringen komen bovenop onze recente uitbreidingen in Korea, Japan en China en zijn een bewijs van onze ambitie om tegemoet te komen aan de fors groeiende vraag van vooral materialen die in batterijen voor hybride en elektrische voertuigen worden gebruikt -. We kunnen onze klanten in de sector van de herlaadbare batterijen een uniek en sterk aanbod voorstellen dankzij onze kennis van toepassingen gecombineerd met onze intellectuele eigendomsrechten en onze mogelijkheden om productie uit te breiden."