'KBC is het jaar 2013 begonnen met een sterk resultaat in het eerste kwartaal. We boekten een mooie nettowinst van 520 miljoen euro in moeilijke economische omstandigheden. We realiseerden op groepsniveau, zonder gedeconsolideerde entiteiten, een hogere nettorentemarge met positieve invloed op de nettorente-inkomsten, sterke provisie-inkomsten, stevige resultaten uit financiële instrumenten en op voor verkoop beschikbare activa, en een uitstekende gecombineerde ratio en kosten-inkomstenratio.

Begin 2013 hebben we een nieuwe managementstructuur ingevoerd die de geupdatete strategie van de groep weerspiegelt. Op basis daarvan heeft de groep ook de presentatie van zijn financiële segmentrapportering herwerkt.

In het eerste kwartaal van 2013 heeft de divisie België een nettoresultaat van 385 miljoen euro behaald, hoger dan het gemiddelde van 340 miljoen euro van de vier voorgaande kwartalen. We realiseerden stevige nettoprovisie-inkomsten, een uitstekende gecombineerde ratio in schadeverzekeringen, een erg lage kosten-inkomstenratio en hoge gerealiseerde meerwaarden op voor verkoop beschikbare effecten. Gezien het economische klimaat werd het kwartaal ook gekenmerkt door lagere nettorente-inkomsten en - door de invloed van een beperkt aantal bedrijfsdossiers- relatief hoge kredietvoorzieningen, net zoals in het vorige kwartaal. "

'KBC is het jaar 2013 begonnen met een sterk resultaat in het eerste kwartaal. We boekten een mooie nettowinst van 520 miljoen euro in moeilijke economische omstandigheden. We realiseerden op groepsniveau, zonder gedeconsolideerde entiteiten, een hogere nettorentemarge met positieve invloed op de nettorente-inkomsten, sterke provisie-inkomsten, stevige resultaten uit financiële instrumenten en op voor verkoop beschikbare activa, en een uitstekende gecombineerde ratio en kosten-inkomstenratio. Begin 2013 hebben we een nieuwe managementstructuur ingevoerd die de geupdatete strategie van de groep weerspiegelt. Op basis daarvan heeft de groep ook de presentatie van zijn financiële segmentrapportering herwerkt. In het eerste kwartaal van 2013 heeft de divisie België een nettoresultaat van 385 miljoen euro behaald, hoger dan het gemiddelde van 340 miljoen euro van de vier voorgaande kwartalen. We realiseerden stevige nettoprovisie-inkomsten, een uitstekende gecombineerde ratio in schadeverzekeringen, een erg lage kosten-inkomstenratio en hoge gerealiseerde meerwaarden op voor verkoop beschikbare effecten. Gezien het economische klimaat werd het kwartaal ook gekenmerkt door lagere nettorente-inkomsten en - door de invloed van een beperkt aantal bedrijfsdossiers- relatief hoge kredietvoorzieningen, net zoals in het vorige kwartaal. "