Het sentiment wordt positief beïnvloed door de publicatie van meevallende resultaten gisterenavond na het sluiten van de beurs door IBM. Bovendien verhoogde de Big Blue ook de prognoses voor het volledige boekjaar.

De omzet steeg over het tweede kwartaal met 12% tot 26,70 miljard dollar, ten opzichte van een verwachting van slechts 25,40 miljard dollar.

Voor het volledige boejaar wordt nu een winst per aandeel van 13,25 dollar verwacht, tegenover een consensusverwachting van slechts 13,21 dollar. IBM noteert op de cijfers ruim 3% hoger.

Het sentiment wordt positief beïnvloed door de publicatie van meevallende resultaten gisterenavond na het sluiten van de beurs door IBM. Bovendien verhoogde de Big Blue ook de prognoses voor het volledige boekjaar. De omzet steeg over het tweede kwartaal met 12% tot 26,70 miljard dollar, ten opzichte van een verwachting van slechts 25,40 miljard dollar. Voor het volledige boejaar wordt nu een winst per aandeel van 13,25 dollar verwacht, tegenover een consensusverwachting van slechts 13,21 dollar. IBM noteert op de cijfers ruim 3% hoger.