De Europese beurzen zijn het derde kwartaal goed gestart, met stevige winsten voor de belangrijkste indices. Ook in Azië was de ondertoon vandaag positief, de Japanse Nikkei index kon bijvoorbeeld een winst van 1,30% vasthouden. Daarmee lijkt de rust op de financiële markten te zijn teruggekeerd.

De Stoxx Europe 600 is vorige week met 1,70% gestegen, waarmee een punt werd gezet achter een correctiefase die vijf weken heeft geduurd. De index was inderdaad vijf weken op rij lager afgesloten. In juni ging de Stoxx Europe 600 per saldo 5,30% lager.

Sinds 1 januari is de index echter nog steeds met 1,90% gestegen. Robert Halver, head of capital markets research bij Baader Bank AG, is van mening dat de beleggers nog steeds voorzichtig blijven. Veel fondsbeheerders hebben een paar goede maanden achter de rug en willen de gerealiseerde winsten in de mate van het mogelijke veilig stellen.

De Europese beurzen zijn het derde kwartaal goed gestart, met stevige winsten voor de belangrijkste indices. Ook in Azië was de ondertoon vandaag positief, de Japanse Nikkei index kon bijvoorbeeld een winst van 1,30% vasthouden. Daarmee lijkt de rust op de financiële markten te zijn teruggekeerd. De Stoxx Europe 600 is vorige week met 1,70% gestegen, waarmee een punt werd gezet achter een correctiefase die vijf weken heeft geduurd. De index was inderdaad vijf weken op rij lager afgesloten. In juni ging de Stoxx Europe 600 per saldo 5,30% lager. Sinds 1 januari is de index echter nog steeds met 1,90% gestegen. Robert Halver, head of capital markets research bij Baader Bank AG, is van mening dat de beleggers nog steeds voorzichtig blijven. Veel fondsbeheerders hebben een paar goede maanden achter de rug en willen de gerealiseerde winsten in de mate van het mogelijke veilig stellen.