Frank Vranken, hoofdstrateeg bij Puilaetco Dewaay Private Bankers, wijst er op dat de zwakke macro-economische cijfers die in de eurozone werden gepubliceerd. Deze hebben tot gevolg dat de inflatie nog verder is afgenomen en dat het deflatiegevaar meer concrete vormen krijgt.

De Europese Centrale Bank heeft inmiddels een waarschuwende vinger uitgestoken naar Frankrijk en Italië die de noodzakelijk hervormingsmaatregelen blijven uitstellen. Spanje, Griekenland en Portugal, die wel hebben hervormd, deden het economisch beter en dat zal een hardere houding tegenover Frankrijk en Italië mogelijk maken.

Frank Vranken, hoofdstrateeg bij Puilaetco Dewaay Private Bankers, wijst er op dat de zwakke macro-economische cijfers die in de eurozone werden gepubliceerd. Deze hebben tot gevolg dat de inflatie nog verder is afgenomen en dat het deflatiegevaar meer concrete vormen krijgt. De Europese Centrale Bank heeft inmiddels een waarschuwende vinger uitgestoken naar Frankrijk en Italië die de noodzakelijk hervormingsmaatregelen blijven uitstellen. Spanje, Griekenland en Portugal, die wel hebben hervormd, deden het economisch beter en dat zal een hardere houding tegenover Frankrijk en Italië mogelijk maken.