Het sterke groeimomentum in de VS en Europa zet de handel in opkomende markten in vergelijking met ontwikkelde markten extra onder druk, omdat de beweegredenen voor kapitaalstromen naar opkomende markten aan belang inboeten.

De onrust in het Midden-Oosten zal volgens ING waarschijnlijk niet van korte duur zijn, zodat de opwaartse druk op de olieprijzen zal aanhouden.

Dit zal het inflatieprobleem in de opkomende markten de komende maanden wellicht nog in de hand werken, want hogere olieprijzen leiden normaal tot meer voedselprijsinflatie.

De sterke punten van de opkomende markten op lange termijn (sterke demografie, relatief lage externe en fiscale onevenwichten, groot verschil in rentevoeten, groot stijgingspotentieel voor munten uit de groeilanden) zouden opnieuw een belangrijke motor voor de outperformance van die landen moeten worden, zodra er een einde komt aan de inflatiedynamiek in de opkomende landen en de groeivooruitzichten voor de VS en Europa over hun hoogtepunt heen zijn.

Het sterke groeimomentum in de VS en Europa zet de handel in opkomende markten in vergelijking met ontwikkelde markten extra onder druk, omdat de beweegredenen voor kapitaalstromen naar opkomende markten aan belang inboeten. De onrust in het Midden-Oosten zal volgens ING waarschijnlijk niet van korte duur zijn, zodat de opwaartse druk op de olieprijzen zal aanhouden. Dit zal het inflatieprobleem in de opkomende markten de komende maanden wellicht nog in de hand werken, want hogere olieprijzen leiden normaal tot meer voedselprijsinflatie. De sterke punten van de opkomende markten op lange termijn (sterke demografie, relatief lage externe en fiscale onevenwichten, groot verschil in rentevoeten, groot stijgingspotentieel voor munten uit de groeilanden) zouden opnieuw een belangrijke motor voor de outperformance van die landen moeten worden, zodra er een einde komt aan de inflatiedynamiek in de opkomende landen en de groeivooruitzichten voor de VS en Europa over hun hoogtepunt heen zijn.