Daarnaast ziet het er ook naar uit dat het goud aan het uitbodemen is. Verleden week is de goudprijs door de steunzone rond 1300 dollar gevallen, waardoor een technisch verkoopsignaal werd gegeven. Het ziet er naar uit dat het goud op korte termijn opnieuw gekortwiekt is.

Het positieve sentiment op de beurs wordt verklaard door de uitspraken van FED-presidente, die een verhoging van de rente op de Fed funds nog niet voor onmiddellijk ziet. Yellen blijft de monetaire politiek van haar voorganger Ben Bernanke verdedigen en is van mening dat eerst de arbeidsmarkt moet herstellen alvorens er ruimte vrijkomt om de rente verlagen.

Daarnaast ziet het er ook naar uit dat het goud aan het uitbodemen is. Verleden week is de goudprijs door de steunzone rond 1300 dollar gevallen, waardoor een technisch verkoopsignaal werd gegeven. Het ziet er naar uit dat het goud op korte termijn opnieuw gekortwiekt is. Het positieve sentiment op de beurs wordt verklaard door de uitspraken van FED-presidente, die een verhoging van de rente op de Fed funds nog niet voor onmiddellijk ziet. Yellen blijft de monetaire politiek van haar voorganger Ben Bernanke verdedigen en is van mening dat eerst de arbeidsmarkt moet herstellen alvorens er ruimte vrijkomt om de rente verlagen.