Het bedrijf heeft daarnaast USD 1,25 miljard teruggegeven aan aandeelhouders. Dit gebeurde voornamelijk door een aandeleninkoopprogramma van USD 1 miljard. ABN Amro blijft koper.

In Noord-Amerika nam de omzet met 3% (sequentieel) toe en de operationele marge verbeterde met 120 basispunten tot 17,5%.

Dit was beter dan de margeverbetering van Schlumberger (60 basispunten in dezelfde periode).

Lagere kosten voor guar gom en een toename van de vraag naar 'pompen onder hoge druk'-diensten waren de voornaamste drijvers voor een goed resultaat dit kwartaal.

Halliburton liet een omzetgroei zien van 14% en presteert daarmee beter dan sectorgenoten. In Mexico namen de booractiviteiten iets af en de operationele omzet daalde met 7% (sequentieel).

Het bedrijf verwacht wel dat de operationele marge, op dit moment 11,7%, dit jaar fors zal verbeteren. Op Mexico na waren er voldoende lichtpuntjes zoals gezonde prestaties in China, Irak, Saudi-Arabië en Maleisië.

Het bedrijf heeft daarnaast USD 1,25 miljard teruggegeven aan aandeelhouders. Dit gebeurde voornamelijk door een aandeleninkoopprogramma van USD 1 miljard. ABN Amro blijft koper. In Noord-Amerika nam de omzet met 3% (sequentieel) toe en de operationele marge verbeterde met 120 basispunten tot 17,5%. Dit was beter dan de margeverbetering van Schlumberger (60 basispunten in dezelfde periode). Lagere kosten voor guar gom en een toename van de vraag naar 'pompen onder hoge druk'-diensten waren de voornaamste drijvers voor een goed resultaat dit kwartaal. Halliburton liet een omzetgroei zien van 14% en presteert daarmee beter dan sectorgenoten. In Mexico namen de booractiviteiten iets af en de operationele omzet daalde met 7% (sequentieel). Het bedrijf verwacht wel dat de operationele marge, op dit moment 11,7%, dit jaar fors zal verbeteren. Op Mexico na waren er voldoende lichtpuntjes zoals gezonde prestaties in China, Irak, Saudi-Arabië en Maleisië.