Daardoor kan de economische groei sterker dan verwacht gaan vertragen. Een sterker dan verwachte groeivertraging in de emerging markets - en dan op de eerste plaats in China - zou als complete verrassing komen. Iedereen rekent namelijk op een zachte landing.

Het verontrust Gijsels bovendien dat er bijna niemand bearish is op de groeimarkten. Dat op zich vormt al een signaal van verhoogde waakzaamheid.

Een harde (of zelfs een middelharde) landing zou heel wat onrust kunnen veroorzaken op de financiële markten.

Bovendien zou een Chinese groeivertraging niet zonder gevolgen blijven voor de Europese en de Amerikaanse economieën, die op hun beurt ook zouden gaan vertragen.

Daardoor kan de economische groei sterker dan verwacht gaan vertragen. Een sterker dan verwachte groeivertraging in de emerging markets - en dan op de eerste plaats in China - zou als complete verrassing komen. Iedereen rekent namelijk op een zachte landing. Het verontrust Gijsels bovendien dat er bijna niemand bearish is op de groeimarkten. Dat op zich vormt al een signaal van verhoogde waakzaamheid. Een harde (of zelfs een middelharde) landing zou heel wat onrust kunnen veroorzaken op de financiële markten. Bovendien zou een Chinese groeivertraging niet zonder gevolgen blijven voor de Europese en de Amerikaanse economieën, die op hun beurt ook zouden gaan vertragen.