Met ingang van 1 april wordt de productie in de komende drie jaar overgebracht naar de fabriek van DSM Pharmaceutical Products in Greenville, USA.

Na het overbrengen van de productie gaat een vijf jaars contract in. DSM heeft voor deze productie gecertificeerde productiefaciliteiten.

Naar de schatting van Theodoor Gilissen Bankiers heeft de Amerikaanse vestiging voldoende ruimte in de bezetting voor dit nieuwe contract, waardoor het resultaat beduidend zal verbeteren.

De rating van Theodoor Gilissen Bankiers voor DSM is Buy op basis van de sterke positie van het bedrijf in zijn markten en de gezonde financiële balans.

De analisten van de bank verwachten dat het resultaat van het eerste kwartaal dit jaar (publicatie 28 april) onder druk zal staan door de abrupte afname van de activiteiten in diverse bedrijfstakken, maar in de loop van het jaar zal hierin een herstel optreden.

Met ingang van 1 april wordt de productie in de komende drie jaar overgebracht naar de fabriek van DSM Pharmaceutical Products in Greenville, USA. Na het overbrengen van de productie gaat een vijf jaars contract in. DSM heeft voor deze productie gecertificeerde productiefaciliteiten.Naar de schatting van Theodoor Gilissen Bankiers heeft de Amerikaanse vestiging voldoende ruimte in de bezetting voor dit nieuwe contract, waardoor het resultaat beduidend zal verbeteren. De rating van Theodoor Gilissen Bankiers voor DSM is Buy op basis van de sterke positie van het bedrijf in zijn markten en de gezonde financiële balans. De analisten van de bank verwachten dat het resultaat van het eerste kwartaal dit jaar (publicatie 28 april) onder druk zal staan door de abrupte afname van de activiteiten in diverse bedrijfstakken, maar in de loop van het jaar zal hierin een herstel optreden.