In de daaropvolgende dagen keerde de rust in de eurozone terug, de spreads op de obligatiemarkten keerden terug tot min of meer normale niveaus. Maar elke medaille heeft een keerzijde: de woorden van Draghi deden de koers van de euro ten opzichte van de dollar fors stijgen.

Draghi legde zijn verklaring in juli 2012 af en sindsdien is de koers van de euro met 15% gestegen. Die sterke euro staat nu echter het economisch herstel van de Europese periferie in de weg en weegt bovendien op de bedrijfsresultaten. Vraag is of de FED een verdere stijging van de rente in de weg zal staan.

In de daaropvolgende dagen keerde de rust in de eurozone terug, de spreads op de obligatiemarkten keerden terug tot min of meer normale niveaus. Maar elke medaille heeft een keerzijde: de woorden van Draghi deden de koers van de euro ten opzichte van de dollar fors stijgen. Draghi legde zijn verklaring in juli 2012 af en sindsdien is de koers van de euro met 15% gestegen. Die sterke euro staat nu echter het economisch herstel van de Europese periferie in de weg en weegt bovendien op de bedrijfsresultaten. Vraag is of de FED een verdere stijging van de rente in de weg zal staan.