Binnen Europa lijkt wel volgens Theodoor Gilissen Bankiers iets meer overeenstemming te komen. Merkel gaf in een interview aan geen grote bezwaren te hebben tegen de benoeming van de Italiaan Mario Draghi als opvolger van de in oktober vertrekkende Trichet. Eerder nog leek Duitsland zich te verzetten.

Een andere horde werd woensdag in Finland genomen. Een meerderheid van het Finse parlement lijkt in te stemmen met steun aan Portugal.

De voorwaarden voor de steun aan Portugal en mogelijk ook aan Griekenland en Ierland zullen volgende week op een Europese top besproken worden.

Binnen Europa lijkt wel volgens Theodoor Gilissen Bankiers iets meer overeenstemming te komen. Merkel gaf in een interview aan geen grote bezwaren te hebben tegen de benoeming van de Italiaan Mario Draghi als opvolger van de in oktober vertrekkende Trichet. Eerder nog leek Duitsland zich te verzetten. Een andere horde werd woensdag in Finland genomen. Een meerderheid van het Finse parlement lijkt in te stemmen met steun aan Portugal. De voorwaarden voor de steun aan Portugal en mogelijk ook aan Griekenland en Ierland zullen volgende week op een Europese top besproken worden.