Volgens MasterCard's SpendingPulse is er sprake van een daling van de uitgaven voor deze goederen met ongeveer 3%. Ook de vraag naar luxekleding zou flink zijn teruggevallen.

Jeffrey Sachs, globalization expert en economist aan Columbia University, zoekt hier een verklaring waarom de Amerikaanse bedrijven vooral in het buitenland nieuwe mensen aanwerven.

Wanneer de vraag naar duurzame kapitaalgoederen in de VS zelf niet zal aantrekken, gaat dit er automatisch toe leiden dat nieuwe fabrieken in het buitenland gaan gebouwd worden. Op die manier dreigen de VS een stuk van hun industrie kwijt te raken.

Volgens MasterCard's SpendingPulse is er sprake van een daling van de uitgaven voor deze goederen met ongeveer 3%. Ook de vraag naar luxekleding zou flink zijn teruggevallen. Jeffrey Sachs, globalization expert en economist aan Columbia University, zoekt hier een verklaring waarom de Amerikaanse bedrijven vooral in het buitenland nieuwe mensen aanwerven. Wanneer de vraag naar duurzame kapitaalgoederen in de VS zelf niet zal aantrekken, gaat dit er automatisch toe leiden dat nieuwe fabrieken in het buitenland gaan gebouwd worden. Op die manier dreigen de VS een stuk van hun industrie kwijt te raken.