Als gevolg van de sterke economische groei krijgt de Chinese centrale bank het licht op groen om de koers van de yuan te laten appreciëren. Tot dusver heeft China alle druk om de monetaire politiek te wijzigen van de hand gewezen.

Analisten waarschuwen echter dat China ook onder toenemende druk zal komen te staan om de economische ondersteuningsmaatregelen terug te schroeven. De economie dreigt namelijk oververhit te raken.

Voorlopig is van inflatiegevaar nog geen sprake, de consumentenprijzen stegen tijdens het eerste kwartaal maar met 2,20%. Dat is minder dan het plafond van 3% dat de Chinese regering heeft vooropgesteld.

Li Xiaochao, woordvoerder van het Chinese National Bureau of Statistics, waarschuwde echter dat de situatie zeer complex blijft en er daarom voorzichtig moet worden opgetreden. Voorlopig blijven de ondersteuningsmaatregelen behouden, maar de evolutie van de inflatie zal wel op de voet worden gevolgd.

Als gevolg van de sterke economische groei krijgt de Chinese centrale bank het licht op groen om de koers van de yuan te laten appreciëren. Tot dusver heeft China alle druk om de monetaire politiek te wijzigen van de hand gewezen. Analisten waarschuwen echter dat China ook onder toenemende druk zal komen te staan om de economische ondersteuningsmaatregelen terug te schroeven. De economie dreigt namelijk oververhit te raken. Voorlopig is van inflatiegevaar nog geen sprake, de consumentenprijzen stegen tijdens het eerste kwartaal maar met 2,20%. Dat is minder dan het plafond van 3% dat de Chinese regering heeft vooropgesteld. Li Xiaochao, woordvoerder van het Chinese National Bureau of Statistics, waarschuwde echter dat de situatie zeer complex blijft en er daarom voorzichtig moet worden opgetreden. Voorlopig blijven de ondersteuningsmaatregelen behouden, maar de evolutie van de inflatie zal wel op de voet worden gevolgd.