In het tweede kwartaal boekte Aegon een nettowinst van EUR 254 miljoen, inclusief een forse, eenmalige afschrijving in verband met de woekerpolisaffaire.

Het onderliggende resultaat bedroeg EUR 443 miljoen en kwam daarmee hoger uit dan analisten hadden becijferd (consensusverwachting: EUR 425 miljoen).

Goede zaken in de VS

In de VS deed Aegon goede zaken op het gebied van pensioenen; bovendien wist de verzekeraar te profiteren van een gunstige dollarkoers.

De omvang van afschrijvingen op activiteiten in het Verenigd Koninkrijk viel mee; bovendien boekte Aegon beter dan verwachte resultaten met verzekeringsactiviteiten op de Nederlandse thuismarkt.

In de van ABN Amro optiek heeft Aegon goede resultaten neergezet in het tweede kwartaal. De verzekeraar is in sterke mate actief op markten buiten Europa; dit beschouwen de analisten van de bank als een pluspunt.

Bovendien geeft de sterke dollar Aegon momenteel extra wind in de zeilen. ABN Amro blijft het aandeel Aegon volgen met een koopadvies.

In het tweede kwartaal boekte Aegon een nettowinst van EUR 254 miljoen, inclusief een forse, eenmalige afschrijving in verband met de woekerpolisaffaire. Het onderliggende resultaat bedroeg EUR 443 miljoen en kwam daarmee hoger uit dan analisten hadden becijferd (consensusverwachting: EUR 425 miljoen). Goede zaken in de VS In de VS deed Aegon goede zaken op het gebied van pensioenen; bovendien wist de verzekeraar te profiteren van een gunstige dollarkoers. De omvang van afschrijvingen op activiteiten in het Verenigd Koninkrijk viel mee; bovendien boekte Aegon beter dan verwachte resultaten met verzekeringsactiviteiten op de Nederlandse thuismarkt. In de van ABN Amro optiek heeft Aegon goede resultaten neergezet in het tweede kwartaal. De verzekeraar is in sterke mate actief op markten buiten Europa; dit beschouwen de analisten van de bank als een pluspunt. Bovendien geeft de sterke dollar Aegon momenteel extra wind in de zeilen. ABN Amro blijft het aandeel Aegon volgen met een koopadvies.