Hier en daar weerklinkt nog een flauwe waarschuwing over komende inflatie, maar eigenlijk gebeurt die met de moed van de wanhoop.

De hyperinflationisten liggen uitgeteld in de touwen, van hun hyperinflatie-scenario komt voorlopig niets in huis. Dat brengt mee dat ook het goud in de touwen hangt.

De hyperinflationisten hadden gerekend op de combinatie van inflatie en een zwakke dollar, maar ook van het laatste is niets in huis gekomen.

Een sterke dollar brengt mee dat het goud geen schijn van kans heeft, de Wall Street Journal Dollar Index is sinds het begin van dit jaar met 7% gestegen.

Berekend vanaf september is er zelfs sprake van een stijging met 10%. De kans lijkt klein dat de dollar op korte of middellange termijn echt zal verzwakken.

Hier en daar weerklinkt nog een flauwe waarschuwing over komende inflatie, maar eigenlijk gebeurt die met de moed van de wanhoop. De hyperinflationisten liggen uitgeteld in de touwen, van hun hyperinflatie-scenario komt voorlopig niets in huis. Dat brengt mee dat ook het goud in de touwen hangt. De hyperinflationisten hadden gerekend op de combinatie van inflatie en een zwakke dollar, maar ook van het laatste is niets in huis gekomen. Een sterke dollar brengt mee dat het goud geen schijn van kans heeft, de Wall Street Journal Dollar Index is sinds het begin van dit jaar met 7% gestegen. Berekend vanaf september is er zelfs sprake van een stijging met 10%. De kans lijkt klein dat de dollar op korte of middellange termijn echt zal verzwakken.