Azië en Latijns-Amerika, regio's met een groot groeipotentieel, hebben het meeste voordeel bij deze internationale vraag. Zo kende Brazilië in 2009 een inflow van meer dan 70 miljard dollar.

De sterke cyclische positie van de belangrijkste groeimarkten beperkte de inflatiedrukdaling op wereldvlak, aldus nog Dexia.

De inflatie bleef gedurende de hele economische crisis relatief hoog in de groeimarkten, ook al vertraagde ze recent wat. Volgens het IMF is een aanhoudende inflatiestijging niet aan de orde.

Azië en Latijns-Amerika, regio's met een groot groeipotentieel, hebben het meeste voordeel bij deze internationale vraag. Zo kende Brazilië in 2009 een inflow van meer dan 70 miljard dollar. De sterke cyclische positie van de belangrijkste groeimarkten beperkte de inflatiedrukdaling op wereldvlak, aldus nog Dexia. De inflatie bleef gedurende de hele economische crisis relatief hoog in de groeimarkten, ook al vertraagde ze recent wat. Volgens het IMF is een aanhoudende inflatiestijging niet aan de orde.