Welk effect de duurdere olie zal hebben op de beurzen hangt af van de oorzaak van de koersstijgingen. Als de hoge prijs gepaard gaat met een forse groei, presteren de cyclische sectoren meestal beter, en vice versa.

In die marktomgeving is Dexia verplicht de portefeuilles te diversifiëren. Zo combineren we sterke sectorposities (óverweging van energie) met "land"posities (onderweging van Zwitserland) en aandelen (Nobel Biocare).

Op sectorniveau blijft Dexia bij de óverweging van energie, al nemen de analisten van de bank toch wat winst op bepaalde aandelen. Ze hebben ook een bevredigende positie opgebouwd in de banksector, maar blijven heel negatief over levensverzekering.

Welk effect de duurdere olie zal hebben op de beurzen hangt af van de oorzaak van de koersstijgingen. Als de hoge prijs gepaard gaat met een forse groei, presteren de cyclische sectoren meestal beter, en vice versa. In die marktomgeving is Dexia verplicht de portefeuilles te diversifiëren. Zo combineren we sterke sectorposities (óverweging van energie) met "land"posities (onderweging van Zwitserland) en aandelen (Nobel Biocare). Op sectorniveau blijft Dexia bij de óverweging van energie, al nemen de analisten van de bank toch wat winst op bepaalde aandelen. Ze hebben ook een bevredigende positie opgebouwd in de banksector, maar blijven heel negatief over levensverzekering.