Telkens opnieuw blijkt het echter vals alarm te zijn, de goudprijs zit nog steeds gevangen in een downtrend en dat kan nog wel een tijdje zo blijven. Want fundamenteel herstel bij het goud is alleen mogelijk wanneer de beleggers extreem negatief gestemd zijn over het goud.

Dat is voorlopig alleszins niet het geval, zodat de kansen op een verdere daling van de goudprijs zeker aanwezig blijven. De drie laatste dalende fasen bij het goud over de afgelopen jaren gebeurden telkens toen het sentiment op de beleggers op een piekniveau stond.

Telkens opnieuw blijkt het echter vals alarm te zijn, de goudprijs zit nog steeds gevangen in een downtrend en dat kan nog wel een tijdje zo blijven. Want fundamenteel herstel bij het goud is alleen mogelijk wanneer de beleggers extreem negatief gestemd zijn over het goud. Dat is voorlopig alleszins niet het geval, zodat de kansen op een verdere daling van de goudprijs zeker aanwezig blijven. De drie laatste dalende fasen bij het goud over de afgelopen jaren gebeurden telkens toen het sentiment op de beleggers op een piekniveau stond.