De beurzen doen het momenteel goed en in die omstandigheden hebben de beleggers traditioneel minder belangstelling voor goud.

Vanmorgen kostte een troy ounce goud in Singapore iets minder dan 1185 dollar, of licht boven het slotniveau van gisterenavond in New York. Het niveau van 1200 dollar blijft voorlopig dus buiten bereik.

Wallace Ng, in Hong Kong executive director bij ABN Amro Securities Asia Ltd, sluit niet uit dat de goudprijs in de komende dagen het niveau van 1160 dollar opnieuw gaat testen.

Dit jaar is de goudprijs al met bijna 8% gestegen. Staan we ook op het einde van dit jaar hoger, dan zou dit het 10de jaar op rij zijn dat goud duurder wordt. Vorige maand bereikte het edelmetaal een nieuw record op 1265,30 dollar.

Hedge funds en andere grote speculanten hebben vorige week hun net-long positie in goud met bijna 6% verhoogd, zo blijkt uit de cijfers van de U.S. Commodity Futures Trading Commission.

De beurzen doen het momenteel goed en in die omstandigheden hebben de beleggers traditioneel minder belangstelling voor goud. Vanmorgen kostte een troy ounce goud in Singapore iets minder dan 1185 dollar, of licht boven het slotniveau van gisterenavond in New York. Het niveau van 1200 dollar blijft voorlopig dus buiten bereik. Wallace Ng, in Hong Kong executive director bij ABN Amro Securities Asia Ltd, sluit niet uit dat de goudprijs in de komende dagen het niveau van 1160 dollar opnieuw gaat testen. Dit jaar is de goudprijs al met bijna 8% gestegen. Staan we ook op het einde van dit jaar hoger, dan zou dit het 10de jaar op rij zijn dat goud duurder wordt. Vorige maand bereikte het edelmetaal een nieuw record op 1265,30 dollar. Hedge funds en andere grote speculanten hebben vorige week hun net-long positie in goud met bijna 6% verhoogd, zo blijkt uit de cijfers van de U.S. Commodity Futures Trading Commission.