De internationale omzet steeg met 21%. Dit resultaat is beter dan dat van sectorgenoten zoals Schlumberger en Baker Hughes. ABN Amro blijft koper.

De analisten van de bank denken dat de positionering van Halliburton in dieper water voordelen biedt voor het bedrijf, net zoals de expertise om onder hoge druk te pompen. Dit komt goed van pas nu wordt uitgebreid naar het buitenland.

De resultaten in Noord-Amerika waren gemengd. De omzet nam met 11% af, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Daarmee doet het bedrijf het slechter dan Schlumberger, die de omzet met 4% zag dalen. Daar staat wel tegenover dat de operationele marge met bijna 400 basispunten is uitgebreid, tot 16,3%.

Halliburton kondigde ook aan dat USD 1 miljard opzij wordt gezet voor de ramp in het Macondo-olieveld in de Golf van Mexico.

In tegenstelling tot Transocean, dat tot nog toe niet heeft kunnen profiteren van het gunstigere belastingklimaat, heeft Halliburton een voorziening genomen van USD 828 miljoen na belastingen.

Dit komt neer op een besparing van USD 472 miljoen. Halliburton is gevestigd in de VS, met name in Delaware, terwijl Transocean in Zwitserland zit. Dat zou de oorzaak kunnen zijn voor de belastingverschillen, maar ook verzekeringsteruggaven kunnen een rol spelen.

Halliburton voert vergevorderde gesprekken over een schikking voor het aandeel in de olieramp. Hierbij kan zowel met aandelen als cash worden geschikt. Het gedeelte dat in cash wordt betaald, kan over een langere periode worden betaald.

Halliburton heeft meer dan USD 2 miljard in cash. Een schikking van 50/50 zou betekenen dat er 17 miljoen aandelen nodig zijn, dat komt neer op een bedrag van USD 650 miljoen en betekent een verwatering van nog geen 2%.

De internationale omzet steeg met 21%. Dit resultaat is beter dan dat van sectorgenoten zoals Schlumberger en Baker Hughes. ABN Amro blijft koper. De analisten van de bank denken dat de positionering van Halliburton in dieper water voordelen biedt voor het bedrijf, net zoals de expertise om onder hoge druk te pompen. Dit komt goed van pas nu wordt uitgebreid naar het buitenland. De resultaten in Noord-Amerika waren gemengd. De omzet nam met 11% af, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Daarmee doet het bedrijf het slechter dan Schlumberger, die de omzet met 4% zag dalen. Daar staat wel tegenover dat de operationele marge met bijna 400 basispunten is uitgebreid, tot 16,3%. Halliburton kondigde ook aan dat USD 1 miljard opzij wordt gezet voor de ramp in het Macondo-olieveld in de Golf van Mexico. In tegenstelling tot Transocean, dat tot nog toe niet heeft kunnen profiteren van het gunstigere belastingklimaat, heeft Halliburton een voorziening genomen van USD 828 miljoen na belastingen. Dit komt neer op een besparing van USD 472 miljoen. Halliburton is gevestigd in de VS, met name in Delaware, terwijl Transocean in Zwitserland zit. Dat zou de oorzaak kunnen zijn voor de belastingverschillen, maar ook verzekeringsteruggaven kunnen een rol spelen. Halliburton voert vergevorderde gesprekken over een schikking voor het aandeel in de olieramp. Hierbij kan zowel met aandelen als cash worden geschikt. Het gedeelte dat in cash wordt betaald, kan over een langere periode worden betaald. Halliburton heeft meer dan USD 2 miljard in cash. Een schikking van 50/50 zou betekenen dat er 17 miljoen aandelen nodig zijn, dat komt neer op een bedrag van USD 650 miljoen en betekent een verwatering van nog geen 2%.