De CEO heeft in een korte tijd grote stappen gezet. Sinds zijn aantreden als CEO in 2012 heeft hij geprobeerd om te fuseren met BAE Systems, al was deze poging niet succesvol. Daarnaast heeft hij succesvol de eigendomsstructuur gewijzigd (van overheid naar aandeelhouders).

Hij heeft nu toestemming om de activiteiten van het bedrijf te stroomlijnen. De EBIT-marge is verbeterd tot 6,3%, van 5,4% in dezelfde periode vorig jaar. De kwartaalverkopen stegen met 3% tot EUR 13,9 miljard (jaar op jaar). De operationele winst steeg met 21% tot EUR 878 miljoen.

De totale orders bleven sterk op EUR 47 miljard en dat laat zien dat de producten van EADS in trek zijn bij klanten. De resultaten werden vooral gestuwd door Airbus met EUR 43 miljard aan orders.

Airbus heeft 151 vliegtuigen afgeleverd en de verkopen waren vlak. De operationele winst steeg echter wel met 53% op betere prijzen. De vraag blijft solide.

Bij Eurocopter was er sprake van een verkoopdaling met 17%, onder andere door problemen bij Super Puma die in 2013 zullen worden hersteld.

De operationele winst daalde met 20%. De omzet bij Astrium groeide met 7% en het operationele inkomen daalde met 12%. Cassidian, de defensietak van het bedrijf, zag de winst met 6% dalen op een vlakke omzet. ABN Amro is neutraal.

De CEO heeft in een korte tijd grote stappen gezet. Sinds zijn aantreden als CEO in 2012 heeft hij geprobeerd om te fuseren met BAE Systems, al was deze poging niet succesvol. Daarnaast heeft hij succesvol de eigendomsstructuur gewijzigd (van overheid naar aandeelhouders). Hij heeft nu toestemming om de activiteiten van het bedrijf te stroomlijnen. De EBIT-marge is verbeterd tot 6,3%, van 5,4% in dezelfde periode vorig jaar. De kwartaalverkopen stegen met 3% tot EUR 13,9 miljard (jaar op jaar). De operationele winst steeg met 21% tot EUR 878 miljoen. De totale orders bleven sterk op EUR 47 miljard en dat laat zien dat de producten van EADS in trek zijn bij klanten. De resultaten werden vooral gestuwd door Airbus met EUR 43 miljard aan orders. Airbus heeft 151 vliegtuigen afgeleverd en de verkopen waren vlak. De operationele winst steeg echter wel met 53% op betere prijzen. De vraag blijft solide. Bij Eurocopter was er sprake van een verkoopdaling met 17%, onder andere door problemen bij Super Puma die in 2013 zullen worden hersteld. De operationele winst daalde met 20%. De omzet bij Astrium groeide met 7% en het operationele inkomen daalde met 12%. Cassidian, de defensietak van het bedrijf, zag de winst met 6% dalen op een vlakke omzet. ABN Amro is neutraal.