In navolging van het vorige kwartaal bleef de vraag naar nieuwe Picanol-weefmachines ook in het derde kwartaal van 2012 op een erg hoog niveau.

Een en ander is onder meer het gevolg van het succes van Picanols nieuwe weefmachines en een gunstige eurokoers. De groep moet daarbij sterk inzetten op flexibiliteit om productiepieken op te kunnen vangen.

De divisie Industries kende in het derde kwartaal van 2012 een lichte stijging van de activiteiten in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, dankzij de hogere vraag vanuit Weaving Machines en projecten voor externe klanten.

Aanwervingen

Picanol Group heeft in het derde kwartaal de aanwerving van 50 extra tijdelijke arbeiders voor de productievestiging in Ieper afgerond. In de loop van 2012 werden in totaal al meer dan 125 medewerkers in Ieper in dienst genomen.

Om de huidige productiepieken op te vangen zoekt de Picanol Group nog steeds extra monteerders en logistiek personeel. Daarnaast zijn er ook vacatures voor technische profielen zoals R&D Engineers, CNC-bedieners, Field Technicians en IT-medewerkers.

Wereldwijd ten dienste van de klant

De voorbije maanden investeerde de Picanol Group in de verdere uitbouw van zijn internationale netwerk. Zo werd begin augustus het nieuwe Indiase hoofdkantoor in New Delhi geopend in aanwezigheid van de heer Didier Reynders, Vice-Eerste Minister en Minister van Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Europese Zaken.

Resultaten in lijn met de eerder afgegeven vooruitzichten

De resultaten van Picanol waren volgens Guy Sips van KBC Securities in lijn met de eerder afgegeven vooruitzichten. Op basis van de trading update wordt de omzetprognose naar boven aangepast. Het koopadvies en het koersdoel van 21 euro blijven gehandhaafd.

In navolging van het vorige kwartaal bleef de vraag naar nieuwe Picanol-weefmachines ook in het derde kwartaal van 2012 op een erg hoog niveau. Een en ander is onder meer het gevolg van het succes van Picanols nieuwe weefmachines en een gunstige eurokoers. De groep moet daarbij sterk inzetten op flexibiliteit om productiepieken op te kunnen vangen. De divisie Industries kende in het derde kwartaal van 2012 een lichte stijging van de activiteiten in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, dankzij de hogere vraag vanuit Weaving Machines en projecten voor externe klanten.Aanwervingen Picanol Group heeft in het derde kwartaal de aanwerving van 50 extra tijdelijke arbeiders voor de productievestiging in Ieper afgerond. In de loop van 2012 werden in totaal al meer dan 125 medewerkers in Ieper in dienst genomen. Om de huidige productiepieken op te vangen zoekt de Picanol Group nog steeds extra monteerders en logistiek personeel. Daarnaast zijn er ook vacatures voor technische profielen zoals R&D Engineers, CNC-bedieners, Field Technicians en IT-medewerkers.Wereldwijd ten dienste van de klant De voorbije maanden investeerde de Picanol Group in de verdere uitbouw van zijn internationale netwerk. Zo werd begin augustus het nieuwe Indiase hoofdkantoor in New Delhi geopend in aanwezigheid van de heer Didier Reynders, Vice-Eerste Minister en Minister van Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Europese Zaken. Resultaten in lijn met de eerder afgegeven vooruitzichten De resultaten van Picanol waren volgens Guy Sips van KBC Securities in lijn met de eerder afgegeven vooruitzichten. Op basis van de trading update wordt de omzetprognose naar boven aangepast. Het koopadvies en het koersdoel van 21 euro blijven gehandhaafd.