Olie is echter relatief duur op een moment dat de dollar verstevigt en dat de voorraden relatief hoog blijven. Volgens Stephen Schork, uitgever van het Schork Report, wordt de olieprijs kunstmatig hoog gehouden.

Goldman Sachs voorspelde gisteren dat de olieprijs dit jaar in een vork van 85 tot 95 dollar zal blijven bewegen. Schork vindt dat onzin, de voorspelling van de zakenbank heeft volgens hem niets te doen met de fundamentals;.

De markt heeft de olieprijs volgens hem naar omhoog geduwd in de verwachting dat de vraag vanzelf wel zou volgen. Dat gaat volgens hem echter niet gebeuren, gezien de onzekerheid in de wereldeconomie.

Wall Street vertelt zijn klanten dat ze zich via olie moeten indekken tegen inflatie en daardoor wordt de oliemarkt door de speculanten beheerst. Die kunnen de prijs al even snel doen dalen als hij voordien is gestegen.

Schork wijst er dat de raffinagesector capaciteit moet sluiten om de marges op peil te houden, dit vanwege de simpele reden dat de prijzen te hoog zijn voor de huidige vraag.

Olie is echter relatief duur op een moment dat de dollar verstevigt en dat de voorraden relatief hoog blijven. Volgens Stephen Schork, uitgever van het Schork Report, wordt de olieprijs kunstmatig hoog gehouden. Goldman Sachs voorspelde gisteren dat de olieprijs dit jaar in een vork van 85 tot 95 dollar zal blijven bewegen. Schork vindt dat onzin, de voorspelling van de zakenbank heeft volgens hem niets te doen met de fundamentals;. De markt heeft de olieprijs volgens hem naar omhoog geduwd in de verwachting dat de vraag vanzelf wel zou volgen. Dat gaat volgens hem echter niet gebeuren, gezien de onzekerheid in de wereldeconomie. Wall Street vertelt zijn klanten dat ze zich via olie moeten indekken tegen inflatie en daardoor wordt de oliemarkt door de speculanten beheerst. Die kunnen de prijs al even snel doen dalen als hij voordien is gestegen. Schork wijst er dat de raffinagesector capaciteit moet sluiten om de marges op peil te houden, dit vanwege de simpele reden dat de prijzen te hoog zijn voor de huidige vraag.