De wereldeconomie is nog steeds erg kwetsbaar, zodat de gevolgen van de aardbeving op macro-economisch vlak erg diepgaand kunnen zijn. De wereldeconomie heeft al een serie schokken ondergaan.

Roach verwijst in dat verband naar de gestegen olierijzen, naar de turbulentie in het Midden-Oosten en naar de Europese begrotingscrisis. De combinatie van al die factoren samen kan een zeer negatief effect hebben.

De economen van Morgan Stanley vergelijken de situatie met die van een vliegtuig dat pas is opgestegen en dat plots wordt afgeremd. De vraag blijft of de wereldeconomie geen valse start gaat maken.

De wereldeconomie is nog steeds erg kwetsbaar, zodat de gevolgen van de aardbeving op macro-economisch vlak erg diepgaand kunnen zijn. De wereldeconomie heeft al een serie schokken ondergaan. Roach verwijst in dat verband naar de gestegen olierijzen, naar de turbulentie in het Midden-Oosten en naar de Europese begrotingscrisis. De combinatie van al die factoren samen kan een zeer negatief effect hebben. De economen van Morgan Stanley vergelijken de situatie met die van een vliegtuig dat pas is opgestegen en dat plots wordt afgeremd. De vraag blijft of de wereldeconomie geen valse start gaat maken.