De vooruitzichten voor de Europese autosector, die al er belabberd aan toe was, zijn in de afgelopen maanden verder verslechterd. Als gevolg van de aangekondigde besparingsmaatregelen wordt rekening gehouden met vijf bijzonder moeilijke jaren.

Stephen Odell, de grote baas van Ford Europe, schetste een somber beeld van Europese autosector, die volgens hem nog minstens vijf jaar in zak en as kan blijven zitten.

Voor de crisis in 2007 uitbrak werden in Europa op jaarbasis 17 tot 18 miljoen wagens verkocht en dat aantal zal volgens Odell in de komende jaren niet meer worden gehaald.

De vooruitzichten voor de Europese autosector, die al er belabberd aan toe was, zijn in de afgelopen maanden verder verslechterd. Als gevolg van de aangekondigde besparingsmaatregelen wordt rekening gehouden met vijf bijzonder moeilijke jaren. Stephen Odell, de grote baas van Ford Europe, schetste een somber beeld van Europese autosector, die volgens hem nog minstens vijf jaar in zak en as kan blijven zitten. Voor de crisis in 2007 uitbrak werden in Europa op jaarbasis 17 tot 18 miljoen wagens verkocht en dat aantal zal volgens Odell in de komende jaren niet meer worden gehaald.