Hoofdeconoom Stephen King van HSBC Holdings schetst een weinig rooskleurig beeld van de toekomst: "Het komt er niet zo zeer op aan om Griekenland te helpen, dan wel om het voortbestaan van het systeem veilig te stellen. Heel wat politici zijn achter de schermen bezorgd dat het over kop gaan van Griekenland een crisis van de omvang van die na het omvallen van Lehman Brothers te weeg zou brengen."

Deze Amerikaanse zakenbank ging in september 2008 onderuit en bracht een grote internationale financiële en later economische crisis met zich mee. King is van mening dat er uiteindelijk toch een oplossing voor Griekenland zal worden gevonden: "De andere Europese landen kunnen het zich simpelweg niet veroorloven dat een land uit de Europese Unie failliet gaat. Uiteindelijk zoeken de financiële markten bevestiging dat de rente die Griekenland moet betalen een bepaald niveau niet overschrijdt. Ofwel Europa, ofwel het Internationaal Monetair Fonds zullen op een bepaald moment Griekse staatsobligaties gaan kopen."

Hoofdeconoom Stephen King van HSBC Holdings schetst een weinig rooskleurig beeld van de toekomst: "Het komt er niet zo zeer op aan om Griekenland te helpen, dan wel om het voortbestaan van het systeem veilig te stellen. Heel wat politici zijn achter de schermen bezorgd dat het over kop gaan van Griekenland een crisis van de omvang van die na het omvallen van Lehman Brothers te weeg zou brengen." Deze Amerikaanse zakenbank ging in september 2008 onderuit en bracht een grote internationale financiële en later economische crisis met zich mee. King is van mening dat er uiteindelijk toch een oplossing voor Griekenland zal worden gevonden: "De andere Europese landen kunnen het zich simpelweg niet veroorloven dat een land uit de Europese Unie failliet gaat. Uiteindelijk zoeken de financiële markten bevestiging dat de rente die Griekenland moet betalen een bepaald niveau niet overschrijdt. Ofwel Europa, ofwel het Internationaal Monetair Fonds zullen op een bepaald moment Griekse staatsobligaties gaan kopen."