Een definitieve stemming over het plafoneren van het Amerikaans overheidstekort wordt niet voor maart of april verwacht. Een aantal republikeinen zijn alvast tegen een verhoging.

Dat is onder andere het geval met Lindsay Graham uit South Carolina die een verhoging van het plafond niet wil goedkeuren zolang er geen plan voorligt dat de schuldenberg op lange termijn afbouwt.

Senior Senator Jim DeMint, eveneens uit South Carolina, is nog radicaler met zijn verklaring dat het nu wel genoeg is geweest en dat het plafond in geen enkel geval mag worden opgetrokken.

Eerder deze week werd gewaarschuwd dat het niet optrekken van het plafond catastrofale gevolgen kan hebben voor de Amerikaanse economie.

Een definitieve stemming over het plafoneren van het Amerikaans overheidstekort wordt niet voor maart of april verwacht. Een aantal republikeinen zijn alvast tegen een verhoging. Dat is onder andere het geval met Lindsay Graham uit South Carolina die een verhoging van het plafond niet wil goedkeuren zolang er geen plan voorligt dat de schuldenberg op lange termijn afbouwt. Senior Senator Jim DeMint, eveneens uit South Carolina, is nog radicaler met zijn verklaring dat het nu wel genoeg is geweest en dat het plafond in geen enkel geval mag worden opgetrokken. Eerder deze week werd gewaarschuwd dat het niet optrekken van het plafond catastrofale gevolgen kan hebben voor de Amerikaanse economie.