De stemming op de markten is omgeslagen van te pessimistisch naar te optimistisch, zonder dat dit optimisme op veel realiteitszin is gebaseerd. De Europese leiders probeerden de wereld er van te overtuigen dat de ganse regio weer aan de beterhand is.

Eichengreen wijst echter op de aanhoudende kwetsbaarheid van het financieel systeem. De leiders van de eurozone krijgen het advies om hun banken zo snel mogelijk te stabiliseren.

Het heeft volgens de Amerikaanse econoom weinig zin om nog veel geld te stoppen in zwalpende banken die toch tot omvallen gedoemd zijn.

De stemming op de markten is omgeslagen van te pessimistisch naar te optimistisch, zonder dat dit optimisme op veel realiteitszin is gebaseerd. De Europese leiders probeerden de wereld er van te overtuigen dat de ganse regio weer aan de beterhand is. Eichengreen wijst echter op de aanhoudende kwetsbaarheid van het financieel systeem. De leiders van de eurozone krijgen het advies om hun banken zo snel mogelijk te stabiliseren. Het heeft volgens de Amerikaanse econoom weinig zin om nog veel geld te stoppen in zwalpende banken die toch tot omvallen gedoemd zijn.