De Amerikaanse winkels hebben hun verkopen in september voor de eerste keer in 14 maanden zien stijgen, wat als een teken van leven kan worden geïnterpreteerd naar de periode van de feestdagen toe.

De verkopen werden gunstig beïnvloed doordat Labor Day dit jaar laat viel en doordat de back-to-school sales in september verlaat werden. Anderzijds is de vergelijkingsbasis een stuk makkelijker, omdat in september vorig jaar Lehman Brothers omviel.

De onderliggende business blijft zwak, maar toch waren de analisten tevreden dat er uiteindelijk toch een verbetering werd opgetekend. Mogelijk vormt die de voorbode van nog meer goed nieuws.

The International Council of Shopping Centers-Goldman Sachs index laat een voorlopige stijging van de verkopen met 0,10% zien, tegenover een daling met 1% vorig jaar. Het was de eerste stijging sinds juli 2008, toen een vooruitgang met 1,30% werd opgetekend.

De Amerikaanse winkels hebben hun verkopen in september voor de eerste keer in 14 maanden zien stijgen, wat als een teken van leven kan worden geïnterpreteerd naar de periode van de feestdagen toe. De verkopen werden gunstig beïnvloed doordat Labor Day dit jaar laat viel en doordat de back-to-school sales in september verlaat werden. Anderzijds is de vergelijkingsbasis een stuk makkelijker, omdat in september vorig jaar Lehman Brothers omviel. De onderliggende business blijft zwak, maar toch waren de analisten tevreden dat er uiteindelijk toch een verbetering werd opgetekend. Mogelijk vormt die de voorbode van nog meer goed nieuws. The International Council of Shopping Centers-Goldman Sachs index laat een voorlopige stijging van de verkopen met 0,10% zien, tegenover een daling met 1% vorig jaar. Het was de eerste stijging sinds juli 2008, toen een vooruitgang met 1,30% werd opgetekend.